Werkwijze

Aanmelding

Je kunt met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist aanmelden voor fysiotherapie. Dit kan telefonisch, via WhatsApp, het contactformulier of per e-mail. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor de intake.

Intake en onderzoek

De eerste afspraak is een intake én fysiotherapeutisch onderzoek. Er wordt gestart met een vraaggesprek waar je de ruimte krijgt om te vertellen wat de klacht(en) zijn. Via dit gesprek proberen wij inzicht te krijgen in de ontstaanswijze en geschiedenis van de klacht en mogelijke factoren die de klacht(en) in stand houden. Ook is het belangrijk om een beeld van de overige gezondheid te krijgen en wat het verwachtingspatroon is. Daarna volgt een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek om de oorzaak van je klacht(en) te achterhalen.

Diagnose en behandelplan

Je krijgt na het onderzoek uitleg over de diagnose en de oorzaak van je klacht(en). Vervolgens wordt het behandelplan, dat afgestemd is op jouw persoonlijke doel, met je besproken. Bij geen bezwaar en directe toegankelijkheid fysiotherapie wordt je huisarts op de hoogte gebracht van de intake en uitkomst van het fysiotherapeutische onderzoek.

Behandeling

Door regelmatige bijscholing en specialisaties zijn wij in staat om jou de behandeling te geven die het meest effectief is. De behandelingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en specifiek afgestemd op jouw situatie. Een fysiotherapeutisch behandeltraject bestaat meestal uit (een combinatie van) passieve mobilisaties, detonisaties, manipulaties of actieve oefentherapie. Dit kan eventueel aangevuld worden met fysiotechnische handelingen.

Tips, adviezen en oefeningen

Ook een belangrijk onderdeel van onze behandelingen is het geven van tips, adviezen en oefeningen voor werk, sport en andere dagelijkse activiteiten. Dit is een verlengstuk van onze behandeling. Hiermee bespoedigen we het herstelproces en voorkomen we klachten in de toekomst.

Evaluatie

Wanneer jouw doel bereikt is sluiten we de behandeling af. Tijdens de afsluiting nemen we de laatste vragenlijsten door en bespreken we wat je ter preventie kan doen. Vervolgens wordt je huisarts of specialist geïnformeerd over het beloop en de resultaat van de behandeling.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Openingstijden

Maandag:  13:00 – 20:00 uur
Dinsdag:  07:30 – 12:00 uur
Woensdag:  07:30 – 17:00 uur
Donderdag:  gesloten*
Vrijdag:  gesloten*
Zaterdag:  08:00 – 12:00 uur
Zondag:  gesloten

*voorlopig gesloten

Locatie

Fysiotherapie Losser

Contactgegevens

Op werkdagen tijdens reguliere kantoortijden telefonisch bereikbaar.